Ozonweerstand van Rubberproducten

November 18, 2020

Laatste bedrijfsnieuws over Ozonweerstand van Rubberproducten

De rubberproducten zijn naar voren gebogen aan het verouderen omdat de atmosfeer ozon bevat, en omdat het ozon actiever is dan zuurstof, zijn aanval op rubber, vooral onverzadigd rubber, strenger is dan zuurstof.

 

Het onverzadigde rubber is gemakkelijk geoxydeerd met ozon, en de verschijningskenmerken nadat ozonation van het thermische oxydatieve verouderen verschillend is. Ozonation wordt uitgevoerd op de oppervlakte van rubberproducten. Het is een proces van de oppervlakte aan de binnenkant, en het rubber reageert met ozon. Het zal een zilveren-witte harde film produceren (ongeveer 10nm dik).

 

In de statische omstandigheden, kan deze film diep contact tussen ozon en rubber verhinderen. Om rubberproducten tegen het reageren met ozon beter te beschermen, is het noodzakelijk om sommige van hun reactiemechanismen te begrijpen.

 

De activeringsenergie van de reactie tussen ozon en onverzadigd rubber is zeer laag, en de reactie is zeer gemakkelijk te werk te gaan tot de dubbele band van het rubber wordt verbruikt. Op dit ogenblik, wordt een zilverachtige witte film die elasticiteit verliest gevormd op de oppervlakte van het rubber. De barst, zal het rubber niet meer ozonize verdergaan.

 

                   laatste bedrijfsnieuws over Ozonweerstand van Rubberproducten  0

 

Als ozonized wordt het rubber uitgerekt of dynamisch misvormd, ozonized het voortvloeien film zal barsten, en de blootgestelde rubberoppervlakte zal met ozon reageren, dat de barsten maakt blijven groeien.

 

Volgens de experimentele gegevens, worden het mechanisme van barstgeneratie en de groei voorgesteld.


Het voorkomen van barsten is het resultaat van gebroken moleculaire die kettingen door de decompositie van ozonide onder spanning worden geproduceerd, en de tendens om van elkaar te scheiden is groter dan de tendens opnieuw te combineren.

 

De groei van barsten is verwant met de concentratie van ozon en de mobiliteit van rubber moleculaire kettingen. Wanneer de concentratie van ozon constant is, groter de mobiliteit van de moleculaire kettingen, sneller de barstgroei.