Anticorrosieve Deklaagcorrosie en het Verouderen Prestatietestmethode

November 12, 2020

Laatste bedrijfsnieuws over Anticorrosieve Deklaagcorrosie en het Verouderen Prestatietestmethode

De anticorrosieve deklagen worden wijd gebruikt in nieuwe mariene techniek, modern vervoer, de energieindustrie, grote industriële ondernemingen en gemeentelijke faciliteiten. More and more aandacht wordt besteed aan zijn corrosie en het verouderen eigenschappen. De anticorrosieve prestaties van de deklaag beïnvloeden direct de levensduur en de veiligheid van het project.

 

De geschiedenis van onderzoek naar corrosie en het verouderen prestaties van anticorrosieve deklagen is zeer lang, maar over het algemeen er zijn:

 

1) In de laboratorium versnelde test, zijn de zoute test van de nevelcorrosie, de xenonlamp het verouderen test, en de ultraviolette het verouderen test over het algemeen onafhankelijk van elkaar. De versnelde test wordt zelden gecombineerd met zoute nevel en lichte voorwaarden, en de zoute neveltest is meestal ononderbroken neutraal zout. Hoofdzakelijk in mistvoorwaarden;

 

2) De meeste fabrikanten baseren zich hoofdzakelijk op versnelde laboratoriumtests en leiden zelden openlucht natuurlijke corrosieblootstelling. Zelfs als de openlucht natuurlijke corrosieprojecten worden uitgevoerd, kunnen zij zelden atmosferische gegevens met laboratoriumresultaten vergelijken om te verifiëren of de laboratoriumtests de corrosie en het verouderen voorwaarden van het product in de echte openluchtgebruiksomstandigheden kunnen reproduceren.

                   laatste bedrijfsnieuws over Anticorrosieve Deklaagcorrosie en het Verouderen Prestatietestmethode  0

 

Laboratorium versnelde zoute neveltestmethodes

 

1. Ononderbroken neutrale zoute neveltest
ASTMB117 is nog één van de belangrijkste normen voor het zoute nevelcorrosie testen, vereisend dat de steekproeven onophoudelijk worden blootgesteld aan de zoute nevel van 5% bij 35°C.

 

2. Doorgevende zoute neveltest
De cyclische corrosietest is een zoute neveltest die realistischer is dan de traditionele constante blootstelling. Omdat de meeste producten eigenlijk in openlucht in een droog en nat afwisselend milieu worden blootgesteld, simulerend natuurlijke en periodieke voorwaarden, laboratorium het versnelde zal testen relevanter zijn. De studies hebben aangetoond dat na het cyclische corrosie testen, het relatieve corrosietarief, de structuur, en de morfologie van de steekproeven aan openluchtcorrosieresultaten zeer gelijkaardig zijn. Daarom is de cyclische corrosietest dichter aan echte openluchtblootstelling dan de ononderbroken neutrale zoute nevelmethode. Deze methode wordt wijd gebruikt in de automobielindustrie.

 

3. Corrosie + het verouderen cyclus
Voor sommige deklagen, kan de stijgende UVblootstelling tijdens de corrosiecyclus de testrelevantie van sommige producten verbeteren. Dit is omdat de ultraviolette stralen de verf beschadigen en de bescherming die van de verf op het metaalsubstraat verminderen, het product naar voren meer gebogen maken aan corrosie.
De ASTMD5894-norm is ook een cyclische corrosie + het verouderen testmethode